"L'hora dels deures", Documental de Febrer a Martorell

El proper 17 de Febrer, a les 18:30h, en l'auditori de la casa de cultura de la vila, projectem el documental "L'hora dels deures".


La entrada es gratüita.


França (2016). 59 minuts.

VO en francès subtitulada en català.


:: La història


Un pare filma l’esforç i el patiment diari del seu fill per fer els deures. Completar els exercicis que li posen a l’escola és un calvari que oprimeix la passió creativa d’un nen inquiet i imaginatiu. El pare s’implica a fons per entendre el problema i dedica una hora cada dia a ajudar-lo a fer els deures. Passen els dies, les setmanes i els anys, i observem com les ganes d’aprendre xoquen contra el fantasma del fracàs escolar. L’entranyable relació pare-fill, tota una muntanya russa d’emocions, ens revela amb humor les contradiccions del sistema educatiu francès.


La intel·ligència d’un nen es mesura a partir de  la seva habilitat per fer els deures que li imposen des del col·legi? Com això pot afectar a la seva autoestima i al seu futur desenvolupament emocional? Una petita perla cinematogràfica que mostra com es poden enfortir o debilitar els vincles entre un pare i un fill amb el simple fet de dedicar una estona per fer els deures amb ell.
:: El director


Ludovic Vieuille és un director de cinema francès que també ha treballat com a càmera, editor i escriptor, entre d’altres. Ha signat una dotzena de documentals i curts de ficció, seleccionats en diversos festivals. És cofundador de l’empresa Girelle Production. El 2014, va escriure i va dirigir el curtmetratge “Pointe-Noire”. Actualment està escrivint un llargmetratge i una nova sèrie, “Les Green Bonnet”.


:: Premis i festivals


Selecció Oficial Panorama, DocsBarcelona – Espanya, 2017.


Selecció Oficial, Festival des Étoiles / Scam – França, 2017.


Selecció Oficial, Festival Ciclic – França, 2017.
:: Fitxa tècnica


Direcció: Ludovic Vieuille


Producció: Christophe Camoirano


Producció executiva: Marion Lacôte


So: Xavier Dreyfuss


Animació: Denis Boisset


Música: Philippe Leguy