Projeccions anteriors

LOS REYES. Documental del mes de Juny


LOS REYES

Doc del mes
Dissabte 15 de Juny. 18:30h
Casa de cultura de la Vila
Francesc Santacana 13, Martorell

Entrada Gratuïta




Com és la vida de dos gossos de carrer? Com seria veure el món a través dels seus ulls? Quan la cineasta Bettina va regalar a l’Iván un monopatí pel seu aniversari, poc es pensaven que acabaria desembocant en una pel·lícula. Bettina Perut i Iván Osnovikoff, directora i director del documental, van decidir entrar a l’ecosistema de l’skatepark Los Reyes i filmar durant 10 mesos a la parella de gossos per finalment poder entendre’ls, comprendre les seves reaccions i investigar-los en detall. Des del punt de vista dels gossos, els skaters son part de la seva atmosfera sonora, el que els rodeja. També ho són les motocicletes, la pluja, els insectes i la nit. Totes aquestes dimensions s’entrellacen i creen una experiència cinematogràfica hipnòtica.

A la Chola li encanta jugar amb pilotes que va trobant pel parc, les situa vora de les piscines on els patinadors fan els seus trucs i les atrapa just abans que caiguin. En Fútbol, el gos més vell, mira a la Chola amb impaciència i lladra per què deixi caure les pilotes. Al mateix moment, però fora de quadre, escoltem les veus dels adolescents parlant de la seva vida i explicant les seves històries, tan aviat còmiques com dramàtiques.

Es calcula que només a Xile hi ha prop de 350 mil gossos i gats abandonats, una problemàtica creixent a totes les urbs del món. Però aquesta no és una història d’abandonament, sinó una proposta per elevar una parella de gossos a protagonistes i captar el món que els rodeja des de la seva perspectiva. La Bettina Perut, codirectora del film, ho descriu com “una pel·lícula sobre un microcosmos [...] vist des del dia a dia d’una parella de gossos meravellosos que s’estimen i viuen rodejats d’insectes, autopistes i adolescents humans intentant encarrilar la seva vida de forma una mica maldestre.”