Projeccions anteriors

PETITET es el documental del Mes.

PETITET.

Dissabte 16 de juny a les 18:30 hores
Casa de cultura de La Vila
Francesc Santacana 13, Martorell

ENTRADA GRATUÏTA

Joan Ximénez Petitet, un corpulent gitano del barri del Raval de Barcelona, ​​havia acompanyat -tocant els bongos- a molts dels grans músics de rumba. El seu pare va ser palmero del famós ídol de la rumba catalana, Peret, ja mort igual que tots els grans noms de la seva generació que van popularitzar i internacionalitzar la rumba catalana.

Abans de morir la seva mare, Petitet li va prometre que algun dia tornaria la rumba catalana al cim, si és possible en un dels escenaris més importants com és el Gran Teatre del Liceu. És fill únic i pateix miastènia greu, una malaltia de les anomenades "rares" que només es diagnostica a una de cada 50.000 persones a tot el món i la cura encara no s'ha investigat prou.

Ara, per poder complir la seva promesa, haurà de reunir a una vintena de músics gitanos -geniales, encara que indisciplinados- i aconseguir el miracle que suposa posar-se d'acord amb una orquestra simfònica. Els assajos, certament, són un caos: els seus gitanos no han llegit mai una partitura. Tot i les dificultats, Petitet aprofita tant els dies bons com els dolents, disposat a complir la promesa que li va fer a la seva mare.