Projeccions anteriors

Assistim a la 12ª gala dels premis Gaudí

El cinema català que pots veure al Cineclub del Diable celebra els premis de l'Acadèmia





Ahir vam assistir a la 12ª gala dels premis Gaudí, i aquesta, a més de celebrar com es habitual la relativa bona salut del cinema català ─amb nominacions a propostes joves i innovadores─ va lliurar molt bones noticies als cineclubs adherits al Cicle Gaudí:




La hija de un ladrón, pel·lícula que podreu veure al Cineclub del Diable, el proper divendres 28 de Febrer a les 20:00 a la Casa de Cultura de la Vila, dirigida per la debutant Belén Funes, es va emportar premis en tres importants categories: “Millor pel·lícula en llengua no catalana”, “Millor direcció” i “Millor guió”. 



Els dies que vindran, de la que vam poder gaudir al cineclub el passat Setembre, es va endur els premi a “Millor pel·lícula en llengua catalana” i “Millor muntatge”, el propi Carles Marquet-Marcet, director i muntador també de 10.000 km i Terra ferma ─projectada l’any passat al cineclub─ va recollir l’estatueta. L’actriu Maria Rodríguez Soto, que va compartir el seu embaràs real amb tots nosaltres durant el rodatge de la pel·lícula, també es va fer amb el premi de millor actriu; recollint el premi emocionada, va deixar-nos un del moments més divertits de la nit.



El viatge de la Marta, dirigida per Neus Ballús, no va tenir tanta sort tot i estar nominada a “Millor actor” (Sergi López) i a dos dels més importants guardons: “Millor pel·lícula en llengua catalana” i “Millor direcció”. Aquestes nominacions ens fan esperar amb expectació els pocs dies que manquen per projectar-la. Serà el divendres 31 de Gener, a les 20:00, com sempre, a la Casa de Cultura de la Vila.




Una nit en la que ens vam enorgullir de que es fes especialment menció al fenomen del cineclubisme. Els guanyadors del premi del públic, l’equip de 7 raons per fugir, van agrair especialment la tasca dels cineclubs a l’hora d’expandir arreu les comarques, localment, el bon cinema català. També, el guanyador del Gaudí honorífic, Francesc Betriu, va mencionar els cineclubs tot recordant la seva etapa de formació cinèfila.

Des de Cinema del Diable seguirem donant suport al cinema català, i esperem que vulgueu  gaudir amb nosaltres de totes les noves propostes a la pantalla del nostre Cineclub.