Projeccions anteriors

Últims dies per visitar l'exposició "Cineclubisme, el públic s'organitza"

L'exposició que commemora els 40 anys de la Federació Catalana de Cineclubs arriba a la seva fi el proper dia 12 de Gener


Encara esteu a temps per apropar-vos a la Filmoteca de Catalunya a Barcelona per veure aquesta interessant exposició i descobrir una mica més de la història i l'actualitat dels cineclubs.


En aquest recorregut que ens proposa en Juan Manuel García Ferrer, comissari de l'exposició, descobrirem els diferents origens dels cineclubs; que sorgeixen tant en la humilitat dels barris obrers com en els cèrcols burgesos d'alta cultura, un espai on un grup de gent es reuneix per veure cinema i per debatir o posar idees en comú a partir de les pel·lícules.



Els cineclubs patiran i burlaran la censura del franquisme, seran un espai perfecte per la formació de futurs cineastes, i forjaran els seus petits rituals, tradicions, festivals... cada Cineclub te les seves particularitats i el seu patró respondrà únicament al teixit de la gent que el forma.

Des del Cineclub del Diable vam posar el nostre granet de sorra, facilitant material gràfic i també participant en una entrevista, que es mostra a l'exposició dins un extens audiovisual amb testimonis de moltes personalitats i col·laboradors relacionats amb el cineclubisme.



A partir del 12 de Gener l'exposició terminarà a la Filmoteca però no serà la seva fi, doncs es convertirà en una exposició itinerant que passarà a ser acollida temporalment per diferents cineclubs del territori.

També podeu veure totes les entrevistes al canal de Youtube de la Federació Catalana de Cineclubs.