Projeccions anteriors

"Vida en Sombras". Filmoxarxa


VIDA EN SOMBRAS
Llorenç Llobet-Gràcia


Dissabte 18 de Gener, 18:30h
Casa de Cultura de la Vila
Francesc Santacana 13, Martorell
ENTRADA GRATUÏTA




La primera i última pel·lícula professional de Llorenç Llobet-Gràcia, un comerciant català que la seva genialitat cinematogràfica va eclosionar en aquest, el seu únic film, que el va conduir a la ruïna econòmica, emergeix com una rara avis en el panorama històric de cinema espanyol dels anys quaranta, dominat per un cinema propagandístic que exalça els valors del bàndol triomfant en la contesa civil, via cinema religiós, bèl·lic i històric.



Sinopsi:

Carlos Durán, nascut en una barraca de fira relacionada amb el cinema, i autor d'una pel·lícula d'aficionat quan comptava amb catorze anys, es converteix en operador de cinema professional, ja que tota la seva vida ha estat marcada pel cinema.

Es casa amb Anna, a la qual es va declarar durant una projecció de Romeu i Julieta. Quan esclata la Guerra Civil, se separa de la seva dona per filmar uns plànols de la contesa i aquesta mor en un tiroteig. Per fugir dels remordiments, decideix convertir-se en reporter bèl·lic, i després de la fi de la guerra cau en la depressió, arribant a odiar el cinema.