Projeccions anteriors

El 16 d'Ocubtre torna la Filmoxarxa amb "Dante no es únicamente severo" (Jacinto Esteva, Joaquím Jordá, 1967)



El proper 16 d’Octubre tornan al Cineclub del Diable de Martorell les pel·lícules de la Filmoxarxa, i ho faran amb la mítica producció catalana Dante no es únicamente severo (Jacinto Esteva, Joaquím Jordá, 1967).

Aquesta obra d'Esteva i Jordá es tracta d’una rara avis a la cinematografia catalana. Filmada durant el franquisme, la pel·lícula es va convertir en l’obra-manifest pionera de l’Escola de Barcelona.

En el seu primer llarg, Esteva y Jordá s’entregaven a jocs, acudits i endevinalles buscant connectar el cinema espanyol amb les innovacions formals que s’estaven duent a terme al país veí: França amb la seva Nouvelle Vague.




La societat publicitària i de consum que a l’Espanya del final del franquisme s’estava introduint de manera lenta però ferma, es revelen les instancies objectiu per atacar amb la càmera. La prioritat dels cineastes catalans va ser fer esclatar qualsevol significant cristal·litzat en logos, marques, anuncis...esdevenint impossible la seva fixació mental en tal que mercaderies.

Julio Cortázar y el seu conte “Axolotl”, cartells en flames, la Barcelona dels seixanta, models, bòlids de carreres... tot això i més desfilarà davant els ulls de l’espectador, obligant-lo a submergir-se en un al·lucinat ball de significants que no paren mai de jugar al amagatall.   

Com totes les pel·lícules de la Filmoxarxa, l’entrada es gratuïta.