Projeccions anteriors

"UN HOME MILLOR" Documental del mes

Dissabte 19 de Maig a les 18:30h
Casa de cultura de la Vila
Francesc Santacana 13, Martorell

ENTRADA GRATUÏTA

En una calorosa nit d'estiu, una noia de 18 anys fugia de casa i corria pels carrers de la seva ciutat tement per la seva vida. Es deia Attiya Khan i s'escapava de Steve, el seu exnòvio, que havia estat abusant d'ella des de feia dos anys.

22 anys més tard, Attiya demana a Steve que es reuneixi amb ella perquè vol saber com recorda ell la seva relació i si està disposat a assumir la responsabilitat de les seves accions violentes. Attiya decideix filmar aquesta primera trobada amb l'ex que la maltractava.

Aquesta reunió emocionalment crua marca un nou començament en el procés de recuperació de Attiya, així com un punt de partida important per a Steve. Per primera vegada, parla de l'abús i obre les esquerdes per tractar el passat.

Sense haver de perdonar i sense justificar els terribles abusos, A Better Man (Un home millor) aposta per l'anomenada "justícia restaurativa", en la qual la víctima i l'agressor busquen col·lectivament la millor solució al conflicte. En aquest cas, el benestar emocional de Attiya passa per que el seu agressor reconegui que es va equivocar.

Una producció valent i necessària de l'actriu i cineasta Sarah Polley que aborda un nou paradigma per a la prevenció de la violència masclista.