Projeccions anteriors

FilmoXarxa. "Play" de Ruben Östlund


FilmoXarxa de Catalunya

PLAY de Ruben Östlund

Dissabte 22 de Juny, 18:30h
Casa de cultura de la Vila.
Entrada Gratuïta



FilmoXarxa és una iniciativa que es posa en marxa per ajudar a distribuir per tota la geografia catalana un seguit de films subtitulats en català i que fins ara no han trobat acollida dins dels circuits comercials habituals.
Són pel·lícules europees, que tenen menys de deu anys i que han estat presentades a festivals prestigiosos. Sovint són obres que ens mostren la cara fosca de la realitat del nostre continent, però a vegades ho fan en clau de comèdia o acollint-se als esquemes del thriller. Són pel·lícules que venen de cinematografies potents i consolidades, com la francesa, l’alemanya i la britànica, però també de països que la nostra indústria oblida, com Estònia, Sèrbia i Eslovènia.
La FilmoXarxa també proposa documentals de contingut social o cintes que pertanyen a l’arxiu de la Filmoteca i que ens permeten descobrir el patrimoni cinematogràfic català. Tradició i present. Arrels i obertura al món.






A Göteborg, una colla de cinc nois adolescents negres actua en un elaborat esquema per portar les pertinences d’un asiàtic i dos adolescents blancs, en què els negres juguen a un bon policia / mal cop (això es mostra a l'inici mateix de la pel·lícula amb un robatori anterior de dos nois diferents. Primer demanen l'hora. Quan una de les víctimes comprova l’hora del seu telèfon mòbil, diuen que sembla la que s’ha robat a un germà d’un d’ells. Els tres nois han de venir per comprovar-ho amb el germà. En un moment donat, els vuit han de fugir d’una banda d’adults, i un dels nois blancs i un blanc es separen dels altres sis. Per telèfon descobreixen la ubicació dels altres i es reuneixen. Després, després de moure's, un noi de la colla vol deixar de fumar; el líder de la banda respon colpejant-lo i donant-li una puntada. Els quatre membres de la banda restants continuen amb els tres nois.

Acaben en un lloc desèrtic on els quatre forcen els tres a participar en un concurs de competició, amb un dels tres contra un dels quatre, on el grup del guanyador rep tots els objectes de valor de tots els nois. Els dos caminen per un camí corbat fins al punt de partida des d'on han de tornar als altres. Els tres perden a causa d’un truc dels quatre: el noi del grup de tres va pensar que havia de córrer pel camí, però l’altre noi va anar corrent. Els tres ara són lliures d'anar. No tenen telèfon per contactar amb els seus pares i sense diners per al tramvia, de manera que viatgen sense bitllet; no expliquen això al director, i se li imposen una multa i li reprendran per evasió de tarifes.

Més tard, el pare d’una de les víctimes (d’un robatori invisible diferent) s'enfronta a un membre de les colles, però això és rebutjat per un espectador que ho interpreta com a racista.